Sponsers

Mede mogelijk gemaakt dankzij:
Banner
Banner
Banner
Banner

TranslateHome Team Hans de Smalen
Hans de Smalen Afdrukken E-mailadres
SBS Frames - Team informatie
maandag 17 mei 2010 15:03

Hans de Smalen draait inmiddels al even mee in de autocross, begonnen in 1974 met een standaard toerwagen heeft het autocross virus hem lang achtervolgd. Destijds werden er een aantal vrije crossen gereden maar was Hans toch voornamelijk in Duitsland te vinden. In deze periode zijn er stappen gemaakt van de standaard toerwagen naar de sprinters.

 

Zo is Hans betrokken geweest bij de Veronica Strandrace's. Een enkeling van jullie zal misschien het beeld van een zwarte PDM spinter uit "87 nog te voren kunnen halen. Deze 3.6L Porsche aangedreven met een zelf gefabriceerd frame was destijds erg goed geveerd.


Veronica Strandrace PDM Sprinter

Een behoorlijke crash maakte een destijds einde aan het cross virus, althans, tot 2006. In 2006 kwam Hans samen met Erwin Sukkel, het autocross gevoel begon weer te kriebelen en er werd besloten om een 'herstart' te maken. Hans heeft destijds de auto van Jannes van Wanrooij overgenomen. Al snel werd besloten om zelf wederom een sprinter te fabriceren, de fabricage van de Viper.

 

Met hans in de Viper werden er in 2007/2008 vrije crossen gereden, was Hans veel in Duitsland te vinden en daarnaast ook in Italië.

Hans bleef het concept van zijn frame doorontwikkelen, wat zich vertaalde in de bouw van de Mamba. Dit frame werd voorzien van dezelfde motor als de Viper, een mitsubitsi evo 8. Het seizoen 2009/2010 was aanvankelijk niet super, het verwachte resultaat bleef uit en veel problemen deden zich voor. In 2010 is er hard begonnen aan een fris seizoen. Het RaceRock event in Leeuwarden was vlammend en erg spectaculair te noemen, het bracht hoop voor het seizoen 2010.

Het Seizoen 2010 kwam langzaam van start voor Hans, tijdens dit seizoen zijn er veel problemen opgelost met betrekking tot de Mamba. De auto reed steeds beter en Hans begon zich er ook steeds beter in thuis te voelen. Dit was het eerste seizoen dat er een serieuze poging gedaan werd om alle wedstrijden van het NK te kunnen rijden, gedurende het seizoen werd er steeds beter gereden wat ook goed terug te zien is in de uitslagen van het NK 2010. (Punten NK: 5,5,15,19,17,21) Hiermee hebben we het Nederlands kampioenschap mogen afsluiten met een 10e plaats, een ondenkbare plaats om te halen in 2009.

 

Naast het NK zijn er gedurende 2010 ook een aantal vrije crossen gereden, een aantal Europokal's en is er ook meegedaan aan het RallyRacing kampioenschap van Valkenswaard (Eurocircuit). Op het eurocircuit is er veel getest met de Mamba en is erg veel vooruitgang geboekt. (Punten RR: 10,10,11,20) hiermee is de derde plaats van dit kampioenschap gehaald.

 

Laatst aangepast op zondag 27 maart 2011 10:13
 

Facebook nieuws